Skyttlingebäcks Ängar

Adress: Aneby Turistbyrå Visa karta

Adress: Aneby Turistbyrå

Ängarna är ett område för blomsterälskare. Tidigt på våren blommar rikligt med blåsippor, vitsippor, gullvivor, svalört, nunneört och vätteros.

Under högsommaren blir ängarna till en färgprakt av allehanda blomsterarter. Bland höstblommorna kan nämnas nattviol och Jungfru Maria Nycklar. En ca 3 km lång naturstig finns uppmarkerad (en del av höglandsleden). Utsikten vid naturreservatet Skyttlingebäck ligger 330 m över havet.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Arena eller träffpunkt
  Elmia 45 km
  Vida Arena 98 km
 • Stad
  Jönköping 50 km
  Växjö 98 km
 • Attraktion
  Astrid Lindgrens Värld 51 km
  High Chaparral Adventure park 88 km
 • Flygplats
  Jönköping Airport 55 km
  Småland Airport 93 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotel Ullinge

Avstånd: 16,2 km
Njut livet - Unna dig Ullinge! Hotell Ullinge ligger vackert beläget vid sjön Södra Wixen, omgivet av ett fantastiskt stycke Småland mitt emellan Eksjö och Nässjö.
Vandrarhem och grupplogi

Eksjö Vandrarhem

Avstånd: 9,1 km
Du behöver inte hissas upp i flaggstången som Ida för att se och uppleva det genuina Småland. Eksjö erbjuder levande kulturmiljö och är ett av landets bästa exempel på en bevarad trästad och en unik kulturskatt, som dessutom är bebodd och levande.
Hotell och pensionat

Eksjö Stadshotell

Avstånd: 9,4 km
Medlem i SHR med 3 stjärnor. Det finns inte många orter av Eksjös storlek som kan mätas sig ifråga om kulturupplevelser, aktiviteter och sevärdheter. Hotellets läge - mitt i denna idyll - gör vistelsen extra intressant.