Lommaryd kyrka

Adress: Lommaryd, 57891 Aneby Visa karta

Adress: Lommaryd, 57891 Aneby

Lommaryds gamla kyrka, som inte längre finns kvar, var en stenkyrka. Den antas vara från 1100-talet. Kyrkan fick tyvärr förfalla men stod kvar ända fram till 1889.

År 1894 invigdes den nya kyrkan. En del saker finns kvar från den gamla kyrkan. Dopfunten av kalksten, ett par krucifix och ett rökelsekar från medeltiden. Predikstolen - en gåva av landshövdingen Menxer - tillverkades i barockstil år 1724.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Arena eller träffpunkt
  Elmia 32 km
  Vida Arena 112 km
 • Stad
  Jönköping 36 km
  Växjö 113 km
 • Flygplats
  Jönköping Airport 43 km
  Småland Airport 107 km
 • Attraktion
  Astrid Lindgrens Värld 70 km
  High Chaparral Adventure park 89 km

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Eksjö Vandrarhem

Avstånd: 28 km
Du behöver inte hissas upp i flaggstången som Ida för att se och uppleva det genuina Småland. Eksjö erbjuder levande kulturmiljö och är ett av landets bästa exempel på en bevarad trästad och en unik kulturskatt, som dessutom är bebodd och levande.
Hotell och pensionat

Badhotellet konferens & SPA

Avstånd: 20,9 km
Välkommen till anrika Badhotellet för SPA, Konferens, boende eller bara avkoppling. Unna dig själv ett andrum långt från vardagens stress och upptäck vad vi menar med Guldkant på tillvaron.
Hotell och pensionat

Hotell Högland

Avstånd: 26,6 km
Hotell Högland är ett fyrstjärnigt, mycket prisvärt, hotell med nyrenoverade hotellrum och restaurangdel. Vår reception är bemannad dygnet runt och hotellet är rökfritt.