Bergkvara slottsruin

Adress: Bergkvara, 355 93 Växjö Visa karta

Adress: Bergkvara, 355 93 Växjö

Bergkvara ruin är ett gammalt herresäte uppfört på 1470-talet. Bergkvara är ett av de största gods som funnits i Norden. Omkring år 1500 hörde upp emot 1 500 gårdar till godset. Under Dacke-fejden rådde våldsamma strider vid Bergkvara.

Huvudbyggnaden från ca 1780 är inramad av park, sjö och allé. Kartor över tillåtna gångvägar finns vid allén.

Show more

Om denna aktivitet

 • Gatuadress
  Bergkvara
 • Postort
  355 93 Växjö

Avstånd

 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 3 km
  Guldfågeln Arena 98 km
 • Stad
  Växjö 5 km
  Kalmar 101 km
 • Flygplats
  Småland Airport 6 km
  Kalmar Öland Airport 97 km
 • Attraktion
  Glasriket 40 km
  High Chaparral Adventure park 70 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

PM & Vänner Hotel

Avstånd: 4,4 km
Nordens första gastro hotell! Prisbelönta restaurangen PM & Vänner öppnade i maj 2014 ett helt nybyggt hotell mitt i centrala Växjö med 74 unika rum och sviter. PM Hotell är ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil och image som PM & vänner har gällande mat, service och vinkällare.
Hotell och pensionat

Scandic Hotel, Växjö

Avstånd: 2,7 km
Hotell Scandic Växjö ligger bara 3 km från Växjös centrum. Simma i poolen eller koppla av i bastun i relaxavdelningen. Ät i restaurang Glasriket, gör affärer i våra 3 mötesrum för 2-70 personer eller handla presenter på andra sidan gatan i shoppingcentret Samarkand. Smålands flygplats ligger bara 7 minuters bilresa bort. På hotell Scandic Växjö är rummen inredda i neutral nordisk stil.
Hotell och pensionat

Elite Park Hotel

Avstånd: 4,4 km
Elite Park Hotel är ett fyrstjärnigt hotell med 76 vackra rum beläget i centrala Växjö. Ett modernt hotell med vacker nordisk design, ljust och funktionellt. Ni har nära till Växjös affärsgator och nöjesliv. Hotellets läge erbjuder närheten till olika utflyktsmål i regionen, såsom bad, golf, glasbruk och shopping.