Naturreservat Stenfors

Visa karta

Vid Bräkneåns strand strax söder om Tingsryd, ligger Stenfors. Här kan du uppleva både vacker natur och spännande kulturhistoria.

Stenfors naturreservat är ett ädellövskogsområde som ligger vackert längs Bräkneån, cirka sex kilometer söder om Tingsryd. Området är rikt på gamla ekar och bokar och här lever många sällsynta arter, bland annat ett flertal ovanliga lavar och mossor.
På flera ställen i reservatet, men framförallt i områdets norra del, finns ruiner, husgrunder och andra spår efter det gamla järnbruket Stenfors bruk, som anlades under 1600-talet och som drevs till sent 1800-tal och som idag är ett populärt utflyktsmål. Genom reservatet passerar Stenfors kulturstig som med skyltar berättar om den äldre markanvändningen.

Show more

Avstånd

 • Stad
  Växjö 46 km
  Kalmar 88 km
 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 47 km
  Guldfågeln Arena 86 km
 • Attraktion
  Glasriket 49 km
  High Chaparral Adventure park 112 km
 • Flygplats
  Småland Airport 53 km
  Kalmar Öland Airport 84 km

Närliggande boenden

Campingplatser

Getnö Gård - Lake Åsnen Resort/Camping

Avstånd: 20,8 km
Getnö Gård är en vacker 3-stjärnig naturcamping på gräsbevuxen skogs- och ängsmark, med 150 generöst tilltagna platser. alla med en egen lägereld- och grillplats. Anläggningen är ett naturvårdsområde med en egen ö-grupp, mitt i vackra sjön Åsnen.
Vandrarhem och grupplogi

Korrö, STF Vandrarhem

Avstånd: 22,3 km
Korrö - med naturen runt hörnet! De flesta som kommer hit första gången blir helt tagna av miljön, både av naturen och hantverksbyn.
Hotell och pensionat

Korrö, STF Hotell

Avstånd: 22,3 km
Korrö - med naturen runt hörnet! De flesta som kommer hit första gången blir helt tagna av miljön, både av naturen och hantverksbyn.