Hångers gamla kyrkogård

Adress: Hångerbyvägen, 33194 Värnamo Visa karta

Adress: Hångerbyvägen, 33194 Värnamo

Hångers gamla kyrkogård, återinvigd 2004, är en mycket intressant plats. Här har man begravt sina förfäder sedan 1000-talet. Den har också funnits en stavkyrka från ungefär samma tid, varav den sista revs 1882.

Kyrkogården fanns långt före Hångers by och man tror att människor från de gamla boplatserna kring Vidöstern har fått sin viloplats här.
Tack vare intresserade människor då och nu, räddades en del föremål och sändes iväg till Historiska Museet i Stockholm och till Länsstyrelsen i Jönköping. Bland dessa föremål fanns ett krucifix och en kyrkstör som återfördes hit 2003 och som idag finns i nya kyrkan. En mycket gammalt dopfunt finns också i kyrkan. Mellan stavkyrkan och den nu nämnda har det funnits ytterligare en kyrka som brunnit ner.

Show more

Om denna aktivitet

 • Gatuadress
  Hångerbyvägen
 • Postort
  33194 Värnamo

Avstånd

 • Attraktion
  High Chaparral Adventure park 23 km
  Glasriket 90 km
 • Flygplats
  Småland Airport 48 km
  Jönköping Airport 76 km
 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 53 km
  Elmia 81 km
 • Stad
  Växjö 55 km
  Jönköping 80 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 11,7 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.
Bed & Breakfast

B&B Flattinge Skattegård

Avstånd: 11,5 km
Hos oss bor du i en egen liten stuga med plats för 2-4 personer. Frukostkorgen som vi packat speciellt för dig kan du avnjuta när du vaknar. Njut av de ekologiska stora äggen som ligger i korgen. Sängarna bäddas med nymanglade lakan. Givetvis har du ett eget badrum med Wc/Dusch.
Bed & Breakfast

Herrestad Bed & Breakfast och Vandrarhem

Avstånd: 14,4 km
Välkommen till Småland och Herrestad Säteri i en naturskön omgivning 13 km väster om Värnamo och 9 km från High Chaparral. På promenadavstånd ligger Herrestadsjön för ett dopp och fiske. Vistelsen på gården kryddas av det personliga värdskapet.