Flisby kyrka

Adress: Flisby kyrka, 571 92 Flisby Visa karta

Adress: Flisby kyrka, 571 92 Flisby

Nyklassisk kyrka från 1853, ritad av L Haverman.

Flisby kyrka uppfördes i mitten av 1800-talet. I kyrkan finns ett flertal medeltida inventarier, bl a ett nordtyskt altarskåp från 1500-talet. Den gamla kyrkan uppfördes på 1100-talet och finns kvar som ruin.. En stor altartavla som målades först 1857 av konstnären G A Engman. Under läktaren finns ett rum ´Gammelkyrkan´ där man har ställt in de bevarade inventarierna från den gamla medeltida kyrkan. Det används nu vid mindre förrättningar

Show more

Om denna aktivitet

 • Gatuadress
  Flisby kyrka
 • Postort
  571 92 Flisby

Avstånd

 • Arena eller träffpunkt
  Elmia 36 km
  Vida Arena 98 km
 • Stad
  Jönköping 40 km
  Växjö 98 km
 • Flygplats
  Jönköping Airport 46 km
  Småland Airport 93 km
 • Attraktion
  Astrid Lindgrens Värld 60 km
  High Chaparral Adventure park 82 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Eksjö Stadshotell

Avstånd: 12,9 km
Medlem i SHR med 3 stjärnor. Det finns inte många orter av Eksjös storlek som kan mätas sig ifråga om kulturupplevelser, aktiviteter och sevärdheter. Hotellets läge - mitt i denna idyll - gör vistelsen extra intressant.
Vandrarhem och grupplogi

Eksjö Vandrarhem

Avstånd: 12,7 km
Du behöver inte hissas upp i flaggstången som Ida för att se och uppleva det genuina Småland. Eksjö erbjuder levande kulturmiljö och är ett av landets bästa exempel på en bevarad trästad och en unik kulturskatt, som dessutom är bebodd och levande.
Hotell och pensionat

Hotell Högland

Avstånd: 14,9 km
Hotell Högland är ett fyrstjärnigt, mycket prisvärt, hotell med nyrenoverade hotellrum och restaurangdel. Vår reception är bemannad dygnet runt och hotellet är rökfritt.