3 kanotleder i Värnamo Kommun

Visa karta

Snickarglädje, stengärdesgårdar och badvänliga sjöar – trakten kring Värnamo ger dig det bästa av Småland. Vill du komma nära naturen ska du hyra kanot. Fina förslag på en- och flerdagsturer hittar du här.

Vrigstadån, 13 km
En hyfsat lättpaddlad tur från Vrigstad till Långö som passar hela familjen. Härliga skogspartier, vildmarkslik natur och lugnt vatten. Om du vill kan du fortsätta ut på öppet vatten i sjön Rusken.

Storån, 6 km
Sträckan Slättö-Bolmen är en fin dagstur genom skog och landsbygd som även passar ovana paddlare. Lugnt vatten, med reservation för sista biten då du paddlar i sjökanten. Storån är en del av Lagaleden.

Härån, 60 km
En medelsvår kanotled som bjuder på stor omväxling, rikt fågelliv och bra fiske. Starta i Svenarum, paddla genom Rolstorpasjön och vidare mot Värnamo. Låt inte de sju lyften skrämma dig, de är korta och smidiga.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Attraktion
  High Chaparral Adventure park 16 km
  Glasriket 90 km
 • Flygplats
  Småland Airport 50 km
  Jönköping Airport 64 km
 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 55 km
  Elmia 68 km
 • Stad
  Växjö 57 km
  Jönköping 67 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 2,6 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.
Bed & Breakfast

Herrestad Bed & Breakfast och Vandrarhem

Avstånd: 9,8 km
Välkommen till Småland och Herrestad Säteri i en naturskön omgivning 13 km väster om Värnamo och 9 km från High Chaparral. På promenadavstånd ligger Herrestadsjön för ett dopp och fiske. Vistelsen på gården kryddas av det personliga värdskapet.
Vandrarhem och grupplogi

STF Vandrarhem i Store Mosse nationalpark

Avstånd: 13,1 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.