Torsåsleden

Adress: Torsås Visa karta

Adress: Torsås

Den 144 km långa Torsåsleden, uppdelad i 11 etapper, är sluten som en cirkel. Därför kan du var som helst börja vandringen och nyttja de rast- och övernattningsställen som finns.

Utforska Dackegrottan, bada i Iglasjön eller varför inte försöka rubba den 35 ton tunga Vippstenen? Längs kusten är Torsåsleden sammankopplad med Kalmarsundsleden i norr. Här finns en av Nordens få kvarvarande häckningsplatser för mellanskarven. Har du tur kan du få se säl!
I söder hakar Blekingeleden på i Bröms – den gamla gränslinjen mellan Danmark och Sverige. Här byggde danskarna Brömsehus under 1300-talet.

Kartmaterial och beskrivningar finns att hämta på turistbyrån i Bergkvara. Det går även bra att beställa material via e-post på turistbyran@torsas.se.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Flygplats
  Kalmar Öland Airport 35 km
  Småland Airport 96 km
 • Stad
  Kalmar 36 km
  Växjö 89 km
 • Arena eller träffpunkt
  Guldfågeln Arena 36 km
  Vida Arena 91 km
 • Attraktion
  Glasriket 60 km
  Astrid Lindgrens Värld 141 km

Närliggande boenden

Bed & Breakfast

Ödevata Gårdshotell

Avstånd: 30,8 km
Ödevata Gårdshotell ligger i otroligt vackert och naturskönt vid sjön Ödevaten. Här hittar du bra boende och goda förutsättningar till naturaktiviteter såsom fiske, vandring, bad mm
Hotell och pensionat

Scandic Kalmar Väst

Avstånd: 35,1 km
Lättillgängligt, skandinaviskt inrett familjehotell med restaurang, minibutik, lobbybar och relaxavdelning.
Hotell och pensionat

Slottshotellet

Avstånd: 35,2 km
Charmigt, privatägt hotell med personlig omtanke och mycket atmosfär. Beläget i ett lugnt, vackert område i Gamla stan. Ett stenkast från Krusenstiernska Trädgården. Vi bjuder alla våra gäster på enklare kvällsmat.