Bockara kapell

Adress: Talldungevägen Bockara Visa karta

Adress: Talldungevägen Bockara

Det lilla samhället Bockara, ca 22 km väster om Döderhult, har sedan 1940 en egen kyrka. Träkyrkan invigdes den 1 juli 1940 av biskopen av Linköping, Tor Andrae, då Bockara fram till 1973 tillhörde Mörlunda pastorat, Linköpings stift.

Den rödmålade träkyrkan är omgiven av resliga furor. Vid renoveringen 1990 förändrades koret och altaret flyttades fram från väggen. På högra korväggen hänger kyrkans tabernakel.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Attraktion
  Astrid Lindgrens Värld 48 km
  Glasriket 61 km
 • Arena eller träffpunkt
  Guldfågeln Arena 65 km
  Vida Arena 88 km
 • Flygplats
  Kalmar Öland Airport 66 km
  Småland Airport 89 km
 • Stad
  Kalmar 69 km
  Växjö 87 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotell Ett

Avstånd: 23,4 km
I den gamla Simhallen i Oskarshamn finns ett unikt, centralt beläget och toppmodernt fyrstjärnigt hotell med familjär stämning och välkomnande personal. Hotellet med bar och restaurang är beläget i centrala Oskarshamn, ett stenkast från Resecentrum och Turistbyrån. Nytt på Hotell ett är att vi nu även erbjuder rum med luftkonditionering!
Hotell och pensionat

Hotell Rum Oscar

Avstånd: 23,3 km
Centralt, bekvämt och prisvärt! Vi erbjuder hög komfort och standard till bästa pris. Hotell Rum Oscar finns mitt i centrala Oskarshamn med kommunikationer, shopping och nöjesliv precis utanför entrén.
Vandrarhem och grupplogi

Oskarshamn/Oscar, STF Vandrarhem

Avstånd: 23,3 km
Närheten till havet präglar Oskarshamns historia och staden är nära förknippad med sjöfart och skeppsbyggeri. På Sjöfartsmuseet finns allt som är värt att veta om sjöfart och varv. Oskarshamn är även en bra utgångspunkt för upptäcktsfärder i Småland.