Stadsparken i Oskarshamn

Visa karta

Oskarshamns Stadspark är relativt stor och ligger centralt belägen strax söder om centrum i Oskarshamn. I dess utkanter ligger bland annat Oskarshamns stadskyrka. Terrängen är ganska kuperad och på flera platser kommer berggrunden av granit i dagen. Stadsparken innehåller såväl planteringar, gräsmattor som skogbevuxna platser.

Utöver de mer traditionella botaniska inslagen finns även andra verksamheter, bland annat en tennisbana för allmänheten. Det finns en populär temalekplats i parken där barnen kan leka i piratskepp, med vattenlek eller med traditionella gungor och rutschkanor.

Ett antal skulpturer och monument finns i parken. Några av skulpturerna är gjorda av konstnären Arvid Källström; "Lekande barn", "Råbock", "Näckrosen och Nätdragerskan". Ett stenmonument med porträttmedaljong minner om ryttmästare J.F. Hultenheim och hans stora insatser för Oskarshamns tillväxt och utveckling.

I parkens östra delar finns utsiktspunkter över bland annat hamnområdet.

Show more

Avstånd

 • Attraktion
  Astrid Lindgrens Värld 58 km
  Glasriket 79 km
 • Arena eller träffpunkt
  Guldfågeln Arena 64 km
  Vida Arena 110 km
 • Flygplats
  Kalmar Öland Airport 65 km
  Småland Airport 111 km
 • Stad
  Kalmar 67 km
  Växjö 108 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Post

Avstånd: 222 meter
Hotel Post är centralt beläget vid Stora Torget i Oskarshamn, bara några minuters promenad från resecentrum och färjeläget. Hotel Post är beläget i två byggnader, som talar om varsin era i Oskarshamns historia.
Vandrarhem och grupplogi

Oskarshamn/Oscar, STF Vandrarhem

Avstånd: 428 meter
Närheten till havet präglar Oskarshamns historia och staden är nära förknippad med sjöfart och skeppsbyggeri. På Sjöfartsmuseet finns allt som är värt att veta om sjöfart och varv. Oskarshamn är även en bra utgångspunkt för upptäcktsfärder i Småland.
Hotell och pensionat

Hotell Ett

Avstånd: 364 meter
I den gamla Simhallen i Oskarshamn finns ett unikt, centralt beläget och toppmodernt fyrstjärnigt hotell med familjär stämning och välkomnande personal. Hotellet med bar och restaurang är beläget i centrala Oskarshamn, ett stenkast från Resecentrum och Turistbyrån. Nytt på Hotell ett är att vi nu även erbjuder rum med luftkonditionering!