Fiske i Eksjö kommun

Adress: Norra Storgatan 29 B, 575 32 Eksjö Visa karta

Adress: Norra Storgatan 29 B, 575 32 Eksjö

Fiske är en av våra mest populära fritidsaktiviteter. I Eksjö kommun finns goda fiskemöjligheter som borde tilltala alla.

Totalt har Eksjö kommun ca 170 st sjöar och så gott som samtliga tillhör Emåns övre vattensystem. Sjöarna avvattnas genom Solgenån, Brusaån och Silverån vilka är de större rinnande vattendragen som slutligen mynnar i Emåns huvudfåra. Många av sjöarna är källsjöar och därmed relativt opåverkade klarvattensjöar.

I ett 40-tal sjöar upplåts fiske för allmänheten via fiskekort. Vi har valt att här närmare presentera ett axplock av de bästa fiskesjöarna, men det finns gott om "smultronställen" att själv upptäcka.

De fiskarter som dominerar är abborre, gädda, mört, brax och sutare. Just abborre är en fisk som kraftigt gynnats av den goda tillgången på signalkräfta i de flesta av sjöarna. Abborren är i dessa sjöar mycket välväxt. Gäddfisket kan också vara mycket bra men upplevs ofta som svårt i de större djupa klarvattensjöarna. Det beror oftast på att man fiskar för grunt, de stora gäddorna står ofta ute på 6-10 meters djup och knepet är att få ned sitt bete dit. Mindre gäddor kan man alltid hitta relativt lätt utmed vasskanter och grund.

I kommunens största sjö Solgen finns ett bra bestånd av gös och i flera vatten finns inplanterad regnbåge. Man får heller inte glömma bort att här finns massor av bra fiskeplatser för vitfisk som mört, brax, sarv och sutare.
På Eksjö kommuns hemsida hittar du mer information om de olika sjöarna.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Arena eller träffpunkt
  Elmia 46 km
  Vida Arena 88 km
 • Stad
  Jönköping 50 km
  Växjö 88 km
 • Attraktion
  Astrid Lindgrens Värld 52 km
  High Chaparral Adventure park 82 km
 • Flygplats
  Jönköping Airport 54 km
  Småland Airport 84 km

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Eksjö Vandrarhem

Avstånd: 84 meter
Du behöver inte hissas upp i flaggstången som Ida för att se och uppleva det genuina Småland. Eksjö erbjuder levande kulturmiljö och är ett av landets bästa exempel på en bevarad trästad och en unik kulturskatt, som dessutom är bebodd och levande.
Hotell och pensionat

Hotel Ullinge

Avstånd: 8,1 km
Njut livet - Unna dig Ullinge! Hotell Ullinge ligger vackert beläget vid sjön Södra Wixen, omgivet av ett fantastiskt stycke Småland mitt emellan Eksjö och Nässjö.
Hotell och pensionat

Eksjö Stadshotell

Avstånd: 250 meter
Medlem i SHR med 3 stjärnor. Det finns inte många orter av Eksjös storlek som kan mätas sig ifråga om kulturupplevelser, aktiviteter och sevärdheter. Hotellets läge - mitt i denna idyll - gör vistelsen extra intressant.