Emilleden

Visa karta

Emilleden följer långa sträckor den gamla kyrkvägen mellan Lönneberga och Hässleby kyrkor.

Leden är utmärkt med en blå känga och är ca 40 km lång. Den går ibland genom skog på knappt skönjbara stigar, ibland på vägar, förbi gårdar och åkermark och passerar ängar och hagar med betande djur. Leden går genom gränsbygd, genom två socknar, Lönneberga och Hässleby, två kommuner, Hultsfred och Eksjö och två län, Jönköping och Kalmar län.
Leden går genom en bygd med gamla anor, några byar har legat på samma plats sedan 1300-talet. En landsbygd med många mindre gårdar där ofta en enda lantbrukare idag brukar en eller flera byars marker.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Attraktion
  Astrid Lindgrens Värld 18 km
  Glasriket 79 km
 • Flygplats
  Småland Airport 89 km
  Jönköping Airport 100 km
 • Stad
  Växjö 91 km
  Jönköping 95 km
 • Arena eller träffpunkt
  Elmia 92 km
  Vida Arena 92 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotell Hulingen

Avstånd: 10,2 km
Det är musiken som har satt Hultsfred på kartan och ingen annanstans i Hultsfred sitter musiken lika djupt i väggarna som på Hotell Hulingen.
Hotell och pensionat

Fredensborgs Herrgård

Avstånd: 7,9 km
I en underbar miljö vid sjön Gissen, endast någon mil från Astrid Lindgrens Vimmerby och intill Tobo golfbana, ligger hotell- och konferensanläggningen Fredensborgs Herrgård. Bo i vacker herrgårdsmiljö och njut av fantastisk mat från vår egen restaurang.
Hotell och pensionat

Palace Hotell

Avstånd: 10,5 km
Detta mysiga, familjeägda hotell ligger bara 50 meter från Hultsfreds tågstation i Småland. Från hotellet har du utsikt över den närliggande sjön Hulingen.