Fågelskådning och vandring i naturreservatet Draven

Adress: Hamra, 330 10 Bredaryd Visa karta

Adress: Hamra, 330 10 Bredaryd

Naturreservatet Draven ligger ca 10 km norr om sjön Bolmen och är ett av Sveriges intressantaste fågelområden. Sjön har restaurerats för att återfå sin karaktär av slättsjö med översvämningar i gammalt kulturlandskap. Den är nu en viktig häckningsplats för en lång rad fåglar, främst änder och vadare.
Vid sjön finns två fågeltorn och en spångad led på 9 km.

Fågelsjön Draven ligger intill den lilla byn Hamra strax utanför Bredaryd. Här kan du njuta av det rika fågellivet från första pakett. Runt sjön finns en rad olika utsiktsplatser, fågeltorn och gömslen. Vilka fåglar du får se beror lite på var du befinner dig. Du kan ta dig runt i reservatet till fots på markerade stigar, men det är också möjligt att åka bil mellan olika utsiktsplatser. Runt sjön är det ca 9 km.

På flera platser finns eldstäder, informationstavlor, vindskydd och toaletter.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Attraktion
  High Chaparral Adventure park 17 km
  Glasriket 110 km
 • Flygplats
  Småland Airport 69 km
  Jönköping Airport 73 km
 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 73 km
  Elmia 80 km
 • Stad
  Växjö 75 km
  Jönköping 77 km

Närliggande boenden

Bed & Breakfast

Herrestad Bed & Breakfast och Vandrarhem

Avstånd: 14,5 km
Välkommen till Småland och Herrestad Säteri i en naturskön omgivning 13 km väster om Värnamo och 9 km från High Chaparral. På promenadavstånd ligger Herrestadsjön för ett dopp och fiske. Vistelsen på gården kryddas av det personliga värdskapet.
Bed & Breakfast

Åmotshage B&B

Avstånd: 12,2 km
Åmotshage är en liten gård med höns, växthus och köksträdgård. I den varsamt renoverade lillstugan från 1700talet tar vi emot gäster på vår bed & breakfast.
Hotell och pensionat

Hotell Nissastigen

Avstånd: 19,5 km
Hotell Nissastigen är det personliga hotellet som är beläget mitt i centrala Gislaved. Hotellet har en gedigen historia där mycket har hänt sedan det uppfördes för första gången i början av 1900-talet.