Lövsjö Loghouse

Adress: Lilla Hillhult 13, Näshult, 360 70 Åseda Visa karta

Adress: Lilla Hillhult 13, Näshult, 360 70 Åseda

Lövsjö Loghouse produkter kännetecknas av enkel och rustik träinredning. Inspirationen till möbler och inredning är sprungen ur torpmiljö och urskog, och de produceras lokalt i Småland, Näshults Socken, där också material och trä hämtas.

Efterfrågan på naturinspirerade material i såväl inredning som möbler ökar hela tiden och Lövsjö Logehouse känner att de har mycket att bidra med i den genren. De värnar också om det lilla och unika och det känns bra att kunna erbjuda kunder möbler och inredning som faktiskt har sitt ursprung i Sverige och Småland, både vad det gäller produktion och materialinhämtning.

Från att ha tillverkat nästan uteslutande stora möbler, har Lövsjö Loghouse nu gjort en kollektion med mindre möbler och smart inredning, fortfarande med den rustika känslan som kännetecknar oss.
De kallar deras stil för urskogsurbanistisk och vill att nya produkter ska lämna utrymme för kunden att kunna använda dom till olika ändamål, berättar Johanna Hjärtfors som arbetar med formgivning tillsammans med maken Erik.
Ett exempel på detta är den nya låga timmerbänken som kan användas såväl som sittplats med sköna kuddar, lågt soffbord eller ett snyggt förvaringsbord! Annars är det mycket grova, rustika bord som visas upp även i år, samt olika specialinredning som lösa fondtimmerväggar att sätta upp, istället för fondtapet. Härligt grova, handyxade stolpar och urskogsstolar och mycket mer hittar man också i Lövsjö Loghouse sortiment.
Lövsjö Loghouse tillverkar även timmerhus och andra timmerkonstruktioner, och har bland annat varit med att bygga olika byggnader till Astrid Lindgrens Värld.

I Näshult (2,5 mil utanför Vetlanda) finns Lövsjö Loghouse stora Showroom i en härligt rå, gammal industrilokal som kompletterar och lyfter upp möblerna och ger en härlig känsla. Där kan man både inspireras men även handla direkt.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Attraktion
  Glasriket 45 km
  Astrid Lindgrens Värld 56 km
 • Flygplats
  Småland Airport 52 km
  Kalmar Öland Airport 85 km
 • Stad
  Växjö 52 km
  Kalmar 89 km
 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 53 km
  Guldfågeln Arena 85 km

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Virserums vandrarhem

Avstånd: 16,2 km
Finns i samhället Virserum i hjärtat av småland. Här bor du både billigt och bekvämt, i närheten av både Smalspåret, Astrid Lindgrens Värld, Virserums konsthall och en rad andra aktiviteter. Ett boende med närhet till det mesta helt enkelt!
Vandrarhem och grupplogi

Trollebo Gård

Avstånd: 8,1 km
Vackra Trollebo Gård ligger vid den rofyllda sjön Värnen. Trollebosjön, som den också kallas, har goda fiskemöjligheter. Båtar, kanoter och paddleboards finns att hyra.
Bed & Breakfast

Café Sergel - Bed & Breakfast. Lindshammar

Avstånd: 12,6 km
I det lilla brukshotellet inhystes tidigare mestadels formgivare vid bruket i Lindshammar. Huset är byggt 1906 och är upprustat på 50-talet och renoverat på 70-talet. Vi har bevarat de tidstypiska detaljerna men rustat upp bl.a. golv och badrum. Handfat finns i alla rum, dusch i WC finns i korridoren. Välkomna!