Tumbäcks Gård

Adress: Tumbäck 2, 566 92 Habo Visa karta

Adress: Tumbäck 2, 566 92 Habo

Gårdsförsäljning av potatis, morötter, ägg och lök. Gårdsförsäljningen bedrivs enligt principen självbetjäning och kunderna kan komma och handla när det passar dem.

Tumbäcks Gård ligger strax norr om Habo och har anor tillbaka till 1300-talet.Gården ägs av Erik och Gunnar Johansson som köpte gården 1986. Gården omfattar 472 ha, varav 130 åker och 342 skog.

Huvudverksamheten är traditionellt jordbruk där man specialiserat sig på potatisodling som omfattar 70 ha egen och arrenderad mark som avkastar cirka 2500 ton potatis årligen, både färsk, vinter samt industripotatis. Tumbäcks Gård odlar de vanligaste sorterna som King Edward, Asterix och Fontane.

På Tumbäcks Gård finns det dessutom möjlighet att följa med på älgsafari. Under cirka två timmar åker man med traktor och vagn och letar efter skogens konung. Under de 25 turer som genomfördes 2009 såg man 4 älgar i snitt per tur och bara en av turerna blev helt utan älg.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Stad
  Jönköping 17 km
  Växjö 125 km
 • Arena eller träffpunkt
  Elmia 18 km
  Vida Arena 124 km
 • Flygplats
  Jönköping Airport 19 km
  Småland Airport 118 km
 • Attraktion
  High Chaparral Adventure park 76 km
  Astrid Lindgrens Värld 108 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Björkhaga Hotell & Konferens

Avstånd: 12,6 km
Ett av Mullsjös bästa hotell. Här kan du njuta av den goda maten, ett dopp i bubbelpoolen som är placerad ute i lusthuset, konferera i ljusa, fräscha konferensrum, kick off, bröllop, fester, studenten eller ta med familjen på en dag full av aktiviter som kan bokas tillsammans med boendet. Ett hotell för alla!