Badplats Midingsbråte - Mien

Adress: Midingsbråte 24, 362 92 Tingsryd Visa karta

Adress: Midingsbråte 24, 362 92 Tingsryd

Bada vid badplatsen Midingsbråte i sjön Mien. I skrivande stund är denna badplats rankad som Sveriges bästa badplats på badkartan.se, vilket inte är omöjligt så välkommen att testa den själv! Se länken nedan för att komma till badkartan.se.

Här finner du en badplats i naturskönt läge med stor gräsyta i södra delen av sjön. Vid badplatsen finns parkering, lekplats, toaletter, grillplats, omklädningshytter och en liten kiosk under sommarsäsong. Sandstranden är ca 20 meter lång och siktdjupet i sjön är ungefär 5 meter.

Visste du att Mien uppstod genom ett meteoritnedslag? Geofysiker Herbert Henkel har skrivit om Mien - den nyfikna följer länken nedan.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Stad
  Växjö 54 km
  Kalmar 98 km
 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 54 km
  Guldfågeln Arena 97 km
 • Flygplats
  Småland Airport 59 km
  Kalmar Öland Airport 95 km
 • Attraktion
  Glasriket 61 km
  High Chaparral Adventure park 114 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Korrö, STF Hotell

Avstånd: 34,1 km
Korrö - med naturen runt hörnet! De flesta som kommer hit första gången blir helt tagna av miljön, både av naturen och hantverksbyn.
Campingplatser

Getnö Gård - Lake Åsnen Resort/Camping

Avstånd: 22,7 km
Getnö Gård är en vacker 3-stjärnig naturcamping på gräsbevuxen skogs- och ängsmark, med 150 generöst tilltagna platser. alla med en egen lägereld- och grillplats. Anläggningen är ett naturvårdsområde med en egen ö-grupp, mitt i vackra sjön Åsnen.
Vandrarhem och grupplogi

Korrö, STF Vandrarhem

Avstånd: 34,1 km
Korrö - med naturen runt hörnet! De flesta som kommer hit första gången blir helt tagna av miljön, både av naturen och hantverksbyn.