Korrö Hantverksby

Adress: Korrö, 360 24 Linneryd Visa karta

Adress: Korrö, 360 24 Linneryd

Gammal arnrik hantverksby naturskönt belägen vid ronnebyåns strand. Välkommen att titta in i de gamla hantverkbodarna, ta en fika eller följ med på matvandring.

Corra kvarn hittar man i böckerna på 1600-talet. I slutet av 1800-talet blomstrar Korrö med garveri, färgeri, såg, kvarn och handelsbod med mera. Här delar sig Ronnebyån och bildar en ö som förbinds med två gamla stenbroar. 1948 var Korrös hantverkshistoria till ända då de sista verksamheterna lades ner.

Här kan du idag under sommaren strosa runt och titta in i de gamla byggnaderna och för större grupper finns det möjlighet till visning runt om området. Det finns även tillgång till övernattning i hotellet och vandrarhemmet som är beläget i fyra byggnader och ett café och restaurang på ön invid ronnebyån. Under sommaren finns här ett stort utbud av aktiviteter som cykeluthyrning, kanotuthyrning, matvandring i naturreservatet m.m. Här annordnas även varje år i slutet av juli en folkmusikfestival.

Show more

Om denna aktivitet

 • Gatuadress
  Korrö
 • Postort
  360 24 Linneryd
 • Webbsida
 • Öppettider
  Korröhantverkarna har försäljning av lokala hantverk i Färgeriet. 2016: Maj: Lördagar och söndagar kl. 11-17 4/6 - 21/8: Alla dagar kl. 11-17 27-28/8 kl. 11-17 3-4/9 (Konstrundan) kl. 11-17

Avstånd

 • Attraktion
  Glasriket 27 km
  High Chaparral Adventure park 109 km
 • Stad
  Växjö 37 km
  Kalmar 71 km
 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 39 km
  Guldfågeln Arena 69 km
 • Flygplats
  Småland Airport 44 km
  Kalmar Öland Airport 67 km

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Korrö, STF Vandrarhem

Avstånd: 68 meter
Korrö - med naturen runt hörnet! De flesta som kommer hit första gången blir helt tagna av miljön, både av naturen och hantverksbyn.
Hotell och pensionat

Grimsnäs Herrgård

Avstånd: 9,7 km
Grimsnäs Herrgård ligger inbäddad i vacker ekskog mitt i Småland, Glasriket och Vilhelm Mobergs utvandrarbygd. Här bor du behagligt och ombonat i lantlig, naturskön och avstressande miljö
Hotell och pensionat

Korrö, STF Hotell

Avstånd: 44 meter
Korrö - med naturen runt hörnet! De flesta som kommer hit första gången blir helt tagna av miljön, både av naturen och hantverksbyn.