Påskallaviks kyrka

Adress: Kustvägen 2, 570 90 Påskallavik Visa karta

Adress: Kustvägen 2, 570 90 Påskallavik

Kyrka där konstnären Arvid Källström ufört altaruppsaten och Johannes Döparen.

Det är en vitrappad stenkyrka orienterad i nord-sydlig riktning. Vid den senaste renoveringen invändigt 1988, togs de ursprungliga korfönstren fram och kyrkans färgsättning fick en mer varm ton. Också i Påskallaviks kyrka finns ett tabernakel där konsekrerade oblater förvaras. I Påskallaviks kyrka finns det två orglar, en läktarorgel från 1931 och en kororgel från 1865 (den gamla läktarorgeln)

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Arena eller träffpunkt
  Guldfågeln Arena 54 km
  Vida Arena 107 km
 • Flygplats
  Kalmar Öland Airport 55 km
  Småland Airport 108 km
 • Stad
  Kalmar 56 km
  Växjö 105 km
 • Attraktion
  Astrid Lindgrens Värld 67 km
  Glasriket 73 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

BEST WESTERN Hotel Corallen

Avstånd: 11,4 km
Kan dagen efter en övernattning i Oskarshamn börja bättre än med en soluppgång över havet och utsikten över Östersjön och Blå Jungfrun? Detta är vad många av våra 74 rum erbjuder.
Hotell och pensionat

Hotell Ett

Avstånd: 11,4 km
I den gamla Simhallen i Oskarshamn finns ett unikt, centralt beläget och toppmodernt fyrstjärnigt hotell med familjär stämning och välkomnande personal. Hotellet med bar och restaurang är beläget i centrala Oskarshamn, ett stenkast från Resecentrum och Turistbyrån. Nytt på Hotell ett är att vi nu även erbjuder rum med luftkonditionering!
Hotell och pensionat

Adels Hotell & Rekreation

Avstånd: 11,4 km
Adels Hotell & Rekreation finns ett tallkottekast från havet och Gotlandsterminalen. Byggnaden uppfördes 1918 som direktörsbostad åt dåvarande direktören för Oskarshamns Kopparverk - Ture Lindblom.