Callerströmska magasinet

Adress: Callerströmsgatan 9, 570 90 Påskallavik Visa karta

Adress: Callerströmsgatan 9, 570 90 Påskallavik

Restaurerat hamnmagasin från 1700-talet med utställningar och evenemang.

Hamnmagasin från Påskallaviks stora industri- och skeppsbyggarepok under det Callerströmska imperiet från mitten av 1800-talet. Själva byggnaden är dock betydligt äldre då den tidigare har stått på annan plats. I magasinet visas varje sommar bildutställningar med olika teman om traktens verksamheter inom stenhuggeri, papperstillverkning, affärer, Runnö-liv etc. Permanent skolfotoutställning samt handpapperstillverkning visas på plan 2.

Öppet: från mitten av juni till slutet av augusti tis kl. 18-20. Bokningar för visning på andra tider kan göras. Kontaktuppgifter, se hemsida.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Arena eller träffpunkt
  Guldfågeln Arena 53 km
  Vida Arena 107 km
 • Flygplats
  Kalmar Öland Airport 55 km
  Småland Airport 108 km
 • Stad
  Kalmar 56 km
  Växjö 105 km
 • Attraktion
  Astrid Lindgrens Värld 68 km
  Glasriket 74 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotell Ett

Avstånd: 11 km
I den gamla Simhallen i Oskarshamn finns ett unikt, centralt beläget och toppmodernt fyrstjärnigt hotell med familjär stämning och välkomnande personal. Hotellet med bar och restaurang är beläget i centrala Oskarshamn, ett stenkast från Resecentrum och Turistbyrån. Nytt på Hotell ett är att vi nu även erbjuder rum med luftkonditionering!
Hotell och pensionat

BEST WESTERN Hotel Corallen

Avstånd: 11 km
Kan dagen efter en övernattning i Oskarshamn börja bättre än med en soluppgång över havet och utsikten över Östersjön och Blå Jungfrun? Detta är vad många av våra 74 rum erbjuder.
Hotell och pensionat

Adels Hotell & Rekreation

Avstånd: 11 km
Adels Hotell & Rekreation finns ett tallkottekast från havet och Gotlandsterminalen. Byggnaden uppfördes 1918 som direktörsbostad åt dåvarande direktören för Oskarshamns Kopparverk - Ture Lindblom.