Ishults Tingshus

Adress: Ishult, 57091 Kristdala Visa karta

Adress: Ishult, 57091 Kristdala

Det skipades rättvisa i Ishult tingshus under 205 år

Det skipades rättvisa i Ishult tingshus under 205 år. År 1730 hölls det första tinget i Ishult. De som dömdes till döden avrättades vid galgbacken i Krokstorp några kilometer ifrån tingshuset. Den sista gången domare och nämnd samlades i Ishults tingshus var 1935. Tingshuset och arresten är numera sevärda byggnadsminnen och ett museum vittnar om de livsvillkoren som gällde förr. Tingshuset ägs och vårdas av Tunaläns Hembygdsförbund som består av de fyra hembygdsföreningarna i Kristdala, Tuna, Misterhult och Figeholm.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Attraktion
  Astrid Lindgrens Värld 35 km
  Glasriket 87 km
 • Arena eller träffpunkt
  Guldfågeln Arena 87 km
  Vida Arena 112 km
 • Flygplats
  Kalmar Öland Airport 87 km
  Småland Airport 111 km
 • Stad
  Kalmar 89 km
  Växjö 110 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Best Western Sjöfartshotellet

Avstånd: 24,1 km
Best Western Sjöfartshotellet har 42 rum. Samtliga rum är rökfria och utrustade med kabel-TV, telefon, hårtork samt trådlöst internet som självklart är gratis för våra gäster.
Hotell och pensionat

Hotell Rum Oscar

Avstånd: 24,5 km
Centralt, bekvämt och prisvärt! Vi erbjuder hög komfort och standard till bästa pris. Hotell Rum Oscar finns mitt i centrala Oskarshamn med kommunikationer, shopping och nöjesliv precis utanför entrén.
Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Post

Avstånd: 24,4 km
Hotel Post är centralt beläget vid Stora Torget i Oskarshamn, bara några minuters promenad från resecentrum och färjeläget. Hotel Post är beläget i två byggnader, som talar om varsin era i Oskarshamns historia.