Petter-Larsgården i Bockara

Adress: Örgärdsvägen 8 Bockara Visa karta

Adress: Örgärdsvägen 8 Bockara

Här finns ett skolmuseum och samlingar med nästan 500 gamla arbets- och hushållsredskap.

Bockara Hembygdsförening, som bildades 1988, har sitt säte i Petter-Larsgården som invigdes 1995, och är en bondgård från 1700-talet. Samlingarna består av närmare 500 gamla arbets- och hushållsredskap från det gamla bondesamhället, samt ett skolmuseum med ett tusental gamla böcker och skolplanscher från skolans bibliotek. Föreningen har gett ut en egen bok.

Show more

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 (0)491-701 17
 • Gatuadress
  Örgärdsvägen 8

Avstånd

 • Attraktion
  Astrid Lindgrens Värld 48 km
  Glasriket 61 km
 • Arena eller träffpunkt
  Guldfågeln Arena 65 km
  Vida Arena 89 km
 • Flygplats
  Kalmar Öland Airport 66 km
  Småland Airport 89 km
 • Stad
  Kalmar 69 km
  Växjö 87 km

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Oskarshamn/Oscar, STF Vandrarhem

Avstånd: 22,7 km
Närheten till havet präglar Oskarshamns historia och staden är nära förknippad med sjöfart och skeppsbyggeri. På Sjöfartsmuseet finns allt som är värt att veta om sjöfart och varv. Oskarshamn är även en bra utgångspunkt för upptäcktsfärder i Småland.
Hotell och pensionat

Hotell Rum Oscar

Avstånd: 22,7 km
Centralt, bekvämt och prisvärt! Vi erbjuder hög komfort och standard till bästa pris. Hotell Rum Oscar finns mitt i centrala Oskarshamn med kommunikationer, shopping och nöjesliv precis utanför entrén.
Hotell och pensionat

Hotell Ett

Avstånd: 22,9 km
I den gamla Simhallen i Oskarshamn finns ett unikt, centralt beläget och toppmodernt fyrstjärnigt hotell med familjär stämning och välkomnande personal. Hotellet med bar och restaurang är beläget i centrala Oskarshamn, ett stenkast från Resecentrum och Turistbyrån. Nytt på Hotell ett är att vi nu även erbjuder rum med luftkonditionering!