Målsjön och Hägern

Adress: Röstorp Kristdala Visa karta

Adress: Röstorp Kristdala

Hägern och Målsjön är två grunda och näringsrika sjöar.

Hit ska man åka om man vill få se ett rikt fågelliv med både häckande och rastande fåglar. Målsjön var förr nästan helt igenvuxen, men genom bete, vasslåtter m.m. har Oskarshamnbygdens Fågelklubb utökat de öppna vattenytorna. Nu har sjöns låglänta strandängar åter blivit attraktiva för många arter av vadarfåglar. Målsjöns karaktärsfågel nummer ett är den bruna kärrhöken. Även fåglar som tofsvipa, enkelbeckasin och vattenrall kan man nästan vara säker på att antingen få se eller höra. Även sjön strax intill, Hägern, är värd en utflykt hit.
En vandringsled har gjorts iordning så att sjöns omgivningar kan upplevas. Invid Målsjön finns två välbyggda fågeltorn där man har en mycket fin utsikt över vattenytor och strandängar. När du ändå är där glöm inte att ta en titt på de typiska trähusen i byn Röstorp. Röda med vita knutar, så typiskt Småland!

Show more

Om denna aktivitet

 • Gatuadress
  Röstorp

Avstånd

 • Attraktion
  Astrid Lindgrens Värld 36 km
  Glasriket 82 km
 • Arena eller träffpunkt
  Guldfågeln Arena 82 km
  Vida Arena 107 km
 • Flygplats
  Kalmar Öland Airport 82 km
  Småland Airport 106 km
 • Stad
  Kalmar 85 km
  Växjö 105 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Best Western Sjöfartshotellet

Avstånd: 21,7 km
Best Western Sjöfartshotellet har 42 rum. Samtliga rum är rökfria och utrustade med kabel-TV, telefon, hårtork samt trådlöst internet som självklart är gratis för våra gäster.
Vandrarhem och grupplogi

Oskarshamn/Oscar, STF Vandrarhem

Avstånd: 21,9 km
Närheten till havet präglar Oskarshamns historia och staden är nära förknippad med sjöfart och skeppsbyggeri. På Sjöfartsmuseet finns allt som är värt att veta om sjöfart och varv. Oskarshamn är även en bra utgångspunkt för upptäcktsfärder i Småland.
Hotell och pensionat

Hotell Rum Oscar

Avstånd: 21,9 km
Centralt, bekvämt och prisvärt! Vi erbjuder hög komfort och standard till bästa pris. Hotell Rum Oscar finns mitt i centrala Oskarshamn med kommunikationer, shopping och nöjesliv precis utanför entrén.