Hycklinge hage

Adress: Hycklinge Oskarshamn Visa karta

Adress: Hycklinge Oskarshamn

5 km väster om Oskarshamn ligger Hycklinge hage. Hagen är en restaurerad beteshage med hamlade träd och insprängda gamla odlingsmarker.

Området genomkorsas av några natursköna vandringsstigar som kantas av rik blomsterfauna framförallt på våren. Det mäktigaste intrycket är nog när blå- och vitsipporna breder ut sig om våren och när alla björkar lövas.

Området hyser en varierad landskapsbild, alltifrån björklundar och kärr- till bergspartier. Floran och fågellivet är mycket rikt på olika arter som är typiska för äldre hagmarker. Nämnas kan nattviol, slåttergubbe, kattfot med flera.

Hycklinge hage ligger bara några hundra meter från Naturcentret där det är lämpligt med vandring med en picknickkorg.

Show more

Om denna aktivitet

 • Gatuadress
  Hycklinge

Avstånd

 • Attraktion
  Astrid Lindgrens Värld 54 km
  Glasriket 77 km
 • Arena eller träffpunkt
  Guldfågeln Arena 66 km
  Vida Arena 107 km
 • Flygplats
  Kalmar Öland Airport 67 km
  Småland Airport 107 km
 • Stad
  Kalmar 68 km
  Växjö 105 km

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Oskarshamn/Oscar, STF Vandrarhem

Avstånd: 4,1 km
Närheten till havet präglar Oskarshamns historia och staden är nära förknippad med sjöfart och skeppsbyggeri. På Sjöfartsmuseet finns allt som är värt att veta om sjöfart och varv. Oskarshamn är även en bra utgångspunkt för upptäcktsfärder i Småland.
Hotell och pensionat

Hotell Rum Oscar

Avstånd: 4,1 km
Centralt, bekvämt och prisvärt! Vi erbjuder hög komfort och standard till bästa pris. Hotell Rum Oscar finns mitt i centrala Oskarshamn med kommunikationer, shopping och nöjesliv precis utanför entrén.
Hotell och pensionat

Best Western Sjöfartshotellet

Avstånd: 4,2 km
Best Western Sjöfartshotellet har 42 rum. Samtliga rum är rökfria och utrustade med kabel-TV, telefon, hårtork samt trådlöst internet som självklart är gratis för våra gäster.