Oskarshamns kyrka

Adress: Kyrkoallén 1, 572 55 Oskarshamn Visa karta

Adress: Kyrkoallén 1, 572 55 Oskarshamn

Den gulfärgade byggnaden i nygotisk stil ligger vackert inbäddad i Stadsparkens sköna grönska, vilken bjuder in till en oas fri från trafikens larm.

Oskarshamns kyrka är byggd i nygotisk stil och invigdes första söndagen i advent den 3 december 1876. Församlingen var från början en annexförsamling till Döderhult men blev en egen församling 1919.

Kyrkan återinvigdes 2010 efter en omfattande renovering. De blyinfattade korfönster som pryder väggen vid altargruppen är verk av CRC Callmander och Albert Eldh. Till det yttre täcktes taket med järnplåt, som beströks med oljefärg, medan torn och spiror fick en beklädnad av koppar.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Attraktion
  Astrid Lindgrens Värld 58 km
  Glasriket 79 km
 • Arena eller träffpunkt
  Guldfågeln Arena 64 km
  Vida Arena 110 km
 • Flygplats
  Kalmar Öland Airport 65 km
  Småland Airport 111 km
 • Stad
  Kalmar 67 km
  Växjö 108 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Post

Avstånd: 156 meter
Hotel Post är centralt beläget vid Stora Torget i Oskarshamn, bara några minuters promenad från resecentrum och färjeläget. Hotel Post är beläget i två byggnader, som talar om varsin era i Oskarshamns historia.
Vandrarhem och grupplogi

Oskarshamn/Oscar, STF Vandrarhem

Avstånd: 327 meter
Närheten till havet präglar Oskarshamns historia och staden är nära förknippad med sjöfart och skeppsbyggeri. På Sjöfartsmuseet finns allt som är värt att veta om sjöfart och varv. Oskarshamn är även en bra utgångspunkt för upptäcktsfärder i Småland.
Hotell och pensionat

Hotell Ett

Avstånd: 285 meter
I den gamla Simhallen i Oskarshamn finns ett unikt, centralt beläget och toppmodernt fyrstjärnigt hotell med familjär stämning och välkomnande personal. Hotellet med bar och restaurang är beläget i centrala Oskarshamn, ett stenkast från Resecentrum och Turistbyrån. Nytt på Hotell ett är att vi nu även erbjuder rum med luftkonditionering!