Lekplats Linnés värld

Adress: Linnéparken Visa karta

Adress: Linnéparken

I Linnéparken i Växjö, ett stenkast från centrum och Växjösjön, ligger temalekplatsen Linnés värld. Utformningen av lekplatsen har inspirerats av Carl von Linné, och blomsterkungen skulle förmodligen trivas fint bland jättelika blåbär, insekter och växter.

Mitt i lekplatsen finns en lövkoja med sittplatser och en bit bort ligger en blåbärsskog där stora träsniglar bor. På området finns också en minikopia av Linnés lusthus som han lät bygga på sin gård Hammarby utanför Uppsala.

Inne i lusthuset finns bilder och namn på olika blommor. Utanför står Fru och Herr 1700-tal, figurer som ska lyfta fram 1700-talskänslan.

Blomsterslottet är den största lekställningen i temaparken. Tittar man lite närmare ser man att slottet består av möbler i 1700-talsstil. En byrå, en klocka och ett skåp som barnen kan klättra genom. Och rutschkanan förstås.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

PM & Vänner Hotel

Avstånd: 635 meter
Nordens första gastro hotell! Prisbelönta restaurangen PM & Vänner öppnade i maj 2014 ett helt nybyggt hotell mitt i centrala Växjö med 74 unika rum och sviter. PM Hotell är ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil och image som PM & vänner har gällande mat, service och vinkällare.
Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Cardinal, Växjö

Avstånd: 560 meter
Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage.
Hotell och pensionat

Elite Stadshotell Växjö

Avstånd: 349 meter
Elite Stadshotellets historia sträcker sig från 1850-talet och ingår i hotellkedjan Elite Hotels of Sweden som har ett trettiotal hotell i landet. Elite Stadshotellet, som i folkmun kallat Statt, ligger centralt vid Stortorget i Växjös absoluta citykärna endast 100 meter från centralstationen. Hotellet är en bra utgångspunkt för dagsutflykter i regionen.