Industri och sopbilsmuseum

Adress: Norbavägen 10 Blomstermåla Visa karta

Adress: Norbavägen 10 Blomstermåla

Historik över industri vid Alsterån för samhällen Blomstermåla och Sandbäckshult. Museet visar industrin Norrbacken(Norba) som tillverkar fordon för sopbilshantering med ursprung från 20-talets hästdragna vagnar.
Ett unikt museum över mekanisk industri med sopbilstillverkning som samtidigt visar hur den mekaniska industrin har utvecklats i Sverige från slutet av 1800-talet till dagens mekaniska industri.

Muséet visar förutom sopbilstillverkning även ett komplett skomakeri, ett ritkontor och en rad mekaniska verktyg. Ger en god bild på en nyligen svunnen tid.
Här finns en lång rad olika modeller och bilder som visar en mekanisk industri under en tid när den svenska industrin utvecklades som mest. Vidare finns en lång rad maskiner och verktyg som illustrerar denna utveckling. Museet ger en god inblick för tiden före datoriseringen.

Museet är beläget på Norbavägen bakom Gula villan. Museet visar museet torsdagar under juli månad. Övrig tid enligt överenskommelse

Show more

Om denna aktivitet

  • Gatuadress
    Norbavägen 10

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Halltorps Gästgiveri

Avstånd: 25,4 km
Halltorps Gästgiveri är beläget mitt på vackra Öland med en hänförande utsikt mot Kalmarsund. Den förstklassiga maten, personliga servicen och de individuellt inredda rummen gör gästgiveriet till ett populärt boende. Barn 0-3 år gratis.
Hotell och pensionat

Hotell Rum Oscar

Avstånd: 32,2 km
Centralt, bekvämt och prisvärt! Vi erbjuder hög komfort och standard till bästa pris. Hotell Rum Oscar finns mitt i centrala Oskarshamn med kommunikationer, shopping och nöjesliv precis utanför entrén.
Hotell och pensionat

Hotell Ett

Avstånd: 32 km
I den gamla Simhallen i Oskarshamn finns ett unikt, centralt beläget och toppmodernt fyrstjärnigt hotell med familjär stämning och välkomnande personal. Hotellet med bar och restaurang är beläget i centrala Oskarshamn, ett stenkast från Resecentrum och Turistbyrån. Nytt på Hotell ett är att vi nu även erbjuder rum med luftkonditionering!