Jenny Nyströms värld - en lekfull historia

Adress: Skeppsbrogatan Kalmar Visa karta

Adress: Skeppsbrogatan Kalmar

Utställning på Kalmar läns museum.

Välkommen in i Jenny Nyströms härliga, sommargröna värld! Kalmarkonstnärinnan hade ett särskilt öga och hjärta för barn och avbildade dem ofta mitt uppe i deras lek. Här kliver du rakt in i en lustfylld miljö som är inspirerad av hennes illustrationer och som väcker barnasinnet, glädjen och leklusten till liv! Här kan du också se rikligt med Jenny Nyströms illustrationer från Jenny Nyströms och Curt Stoopendaals stiftelses samlingar på temat barn, lek och sommar.

Utställningen är producerad av Kalmar läns museum och formgiven av Ann-Karin Myklebostad, scenograf på Byteatern Kalmar länsteater.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

First Hotel Witt

Avstånd: 195 meter
First Hotel Witt är ett centralt beläget hotell med närhet till shopping, restauranger och nöjen. Ett trivsamt hotell för hela familjen. Vakna upp utvilad och avnjut sedan vår härliga frukostbuffé.
Vandrarhem och grupplogi

Kalmar Sjömanshem Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 120 meter
Kalmar Sjömanshem och Vandrarhem ligger c e n t r a l t i Kalmar och ger er möjlighet till ett bra och p r i s v ä r t boende med s j ä l v h u s h å l l. Vandrarhemmet erbjuder rum i olika storlekar. Det finns bra parkering med avgift i vandrarhemmets närhet.
Bed & Breakfast

Kattrumpans Bed & Breakfast

Avstånd: 200 meter
Välkommen till vårt Bed and Breakfast i Kalmars charmiga centrum. Från vårt hus har vi utsikt över Kalmarsund, hamn och stadsport.