En sagolik skola - Folkskolan 175 år!

Adress: Skeppsbrogatan Kalmar Visa karta

Adress: Skeppsbrogatan Kalmar

Utställning på Kalmar läns museum.

I år fyller folkskolan 175 år! Det uppmärksammar vi med en lekfull utställning om skolans utveckling och roll i samhället från 1800-talet och fram till idag.

Kom och återupplev dein egen skoltid, frossa bland konstskatter från förra sekelskiftet och möt personer som präglat den svenska skolan.

Utställningen blickar också framåt mot framtidens digitaliserade skola. En härlig utställning för alla åldrar, som väcker minnen till liv!

Utställningen är ett samarbete mellan Lärarstiftelsen i samverkan med Sveriges Museer, Sveriges Hembygdsförbund, Svenska Barnboksinstitutet och Lärarförbundet.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

First Hotel Witt

Avstånd: 182 meter
First Hotel Witt är ett centralt beläget hotell med närhet till shopping, restauranger och nöjen. Ett trivsamt hotell för hela familjen. Vakna upp utvilad och avnjut sedan vår härliga frukostbuffé.
Vandrarhem och grupplogi

Kalmar Sjömanshem Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 113 meter
Kalmar Sjömanshem och Vandrarhem ligger c e n t r a l t i Kalmar och ger er möjlighet till ett bra och p r i s v ä r t boende med s j ä l v h u s h å l l. Vandrarhemmet erbjuder rum i olika storlekar. Det finns bra parkering med avgift i vandrarhemmets närhet.
Bed & Breakfast

Kattrumpans Bed & Breakfast

Avstånd: 200 meter
Välkommen till vårt Bed and Breakfast i Kalmars charmiga centrum. Från vårt hus har vi utsikt över Kalmarsund, hamn och stadsport.