Medicis mode – en världsutställning i papper

Adress: Kungsgatan 1 Kalmar Visa karta

Adress: Kungsgatan 1 Kalmar

2017 års stora säsongsutställning på Kalmar Slott!

Det är verk av den belgiska konstnären Isabelle de Borchgrave som kommer att visas. Hon har skapat en hel kostymutställning med utgångspunkt ur familjen Medicis renässansgarderob – och hela kollektionen är gjord i papper! Utställningen öppnar den 9 april och pågår hel sommaren till och med den 11 september.

Kollektionen, som kommer att visas på Kalmar Slott, består av 28 handmålade kreationer. De bärs upp av dockor i naturlig storlek av kvinnor, män och barn, samt en häst. Utseendet på kostymerna är hämtat från Medicifamiljens renässansdräkter, rikt smyckade med överdådiga former, starka färger, spetsar och volanger. Medici bjuder upp till bal i slottets största festsal, där besökarna får komma in i en värld av extravagans, överdåd och praktfulla skapelser.

Den inflytelserika familjen Medici, som var en maktfaktor under flera århundraden i Italien och Europa, hade stort inflytande på de europeiska kungahusen. Så även i Sverige och på Kalmar Slott.

Utställningen presenteras i samarbete med Livrustkammaren i Stockholm.

Utställningen pågår 9 april - 11 september.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Frimurarehotellet

Avstånd: 614 meter
Charmfullt, mindre, familjeägt hotell med personligt och stilfullt inredda rum, beläget vid Larmtorget i centrala Kalmar.
Hotell och pensionat

BEST WESTERN PLUS Kalmarsund Hotell

Avstånd: 805 meter
Trivsamt och familjärt hotell med centralt men ändå lugnt läge på Kvarnholmen i Kalmar.
Hotell och pensionat

Slottshotellet

Avstånd: 396 meter
Charmigt, privatägt hotell med personlig omtanke och mycket atmosfär. Beläget i ett lugnt, vackert område i Gamla stan. Ett stenkast från Krusenstiernska Trädgården. Vi bjuder alla våra gäster på enklare kvällsmat.