Solrosfältet

Adress: Fagrabäcksvägen/Norrtullsgatan, 352 43 Växjö Visa karta

Adress: Fagrabäcksvägen/Norrtullsgatan, 352 43 Växjö

Solrosfältet i Växjö utgör ett levande konstverk och är en modern form av stadspark där du kan följa den organiska förvandlingen på nära håll. Som besökare kan du komma till solrosfältet för lek, rekreation, spontana kulturhändelser och fotografering. Ungefär 450 000 solrosor breder ut sig över två hektar åkermark mitt i staden. Fältet rymmer gångar, torg och utsiktsplatser och utgör en unik stadsodling som lockar mängder av människor i olika åldrar.

Solrosfältet är ett crowdfundat konstverk där engagerade Växjöbor och företag har bidragit med fröna till sådden. Själva sådden sker i maj och i slutet av september anordnas det skördefest. Förutom självplock av solrosor ger skörden ekologiska frön som sedan används till olja samt rostas och förädlas till solrospesto.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Cardinal, Växjö

Avstånd: 764 meter
Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage.
Hotell och pensionat

Elite Stadshotell Växjö

Avstånd: 608 meter
Elite Stadshotellets historia sträcker sig från 1850-talet och ingår i hotellkedjan Elite Hotels of Sweden som har ett trettiotal hotell i landet. Elite Stadshotellet, som i folkmun kallat Statt, ligger centralt vid Stortorget i Växjös absoluta citykärna endast 100 meter från centralstationen. Hotellet är en bra utgångspunkt för dagsutflykter i regionen.
Hotell och pensionat

PM & Vänner Hotel

Avstånd: 798 meter
Nordens första gastro hotell! Prisbelönta restaurangen PM & Vänner öppnade i maj 2014 ett helt nybyggt hotell mitt i centrala Växjö med 74 unika rum och sviter. PM Hotell är ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil och image som PM & vänner har gällande mat, service och vinkällare.