Säby utsiktsplattform

Adress: Säby, 573 91 Tranås Visa karta

Adress: Säby, 573 91 Tranås

Här kan du njuta av fågellivet vid en nyligen anlagd utsiktsplattform vid Säby kyrka och blicka ut över Säbysjön.

Bland häckande sjöberoende fågel märks kungsfiskare, strömstare, vattenrall, lärkfalk, häger, skäggmes, småfläckig sumphöna samt troligen även brun kärrhök. Sjön är även en betydande rastlokal. Kombinera gärna än utflykt till fågeltornet med att titta närmare på Säby kyrka med anor från 1100-talet. Den anses vara en av länets vackraste och har historiskt intressanta interiörer och bra möjligheter till guidning.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Eksjö Stadshotell

Avstånd: 36,1 km
Medlem i SHR med 3 stjärnor. Det finns inte många orter av Eksjös storlek som kan mätas sig ifråga om kulturupplevelser, aktiviteter och sevärdheter. Hotellets läge - mitt i denna idyll - gör vistelsen extra intressant.
Hotell och pensionat

Badhotellet konferens & SPA

Avstånd: 5,6 km
Välkommen till anrika Badhotellet för SPA, Konferens, boende eller bara avkoppling. Unna dig själv ett andrum långt från vardagens stress och upptäck vad vi menar med Guldkant på tillvaron.
Vandrarhem och grupplogi

Eksjö Vandrarhem

Avstånd: 35,8 km
Du behöver inte hissas upp i flaggstången som Ida för att se och uppleva det genuina Småland. Eksjö erbjuder levande kulturmiljö och är ett av landets bästa exempel på en bevarad trästad och en unik kulturskatt, som dessutom är bebodd och levande.