Höglandsleden, Sävsjöleden

Adress: Biblioteket, Storgatan 4, 576 31 Sävsjö Visa karta

Adress: Biblioteket, Storgatan 4, 576 31 Sävsjö

Höglandsleden sträcker sig genom hela det Småländska höglandet och består av olika etapper. Vandringsleden är markerad med orange färg och skyltad med en fyrkantig blå skylt med två vandrare i mitten. Den 44 mil lång natursköna vandringsleden med bl.a Sävsjöleden sträcker sig genom de fem höglandskommunerna - Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda.

Utefter leden kan man se många sevärdheter av varierande karaktär. På din vandring passerar du både stora skogar, ängar, sjöar och mossar. Längs leden finns vindskydd placerade. Vill du utforska leden finns kartor och broschyrer att hämta på turistbyrån. Kartorna finns också att ladda ner på http://www.savsjo.se/kultur--fritid/idrott-och-friluftsliv/idrotts--och-fritidsanlaggningar/hoglandsleden.html

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Best Western Vetlanda Stadshotell

Avstånd: 25,4 km
Best Western Vetlanda Stadshotell är ett klassiskt hotell i hjärtat av Vetlanda och Småland. Våra gäster förväntar sig lite mer, det är därför de väljer Best Western Vetlanda Stadshotell.
Hotell och pensionat

Hotell & Pensionat Paradis

Avstånd: 26,2 km
Hos oss finner du förmånliga priser på mat och boende. Du finner oss 270 meter över havet mellan Nässjö och Eksjö mitt i Småländska höglandet. Det är bara 9 km till Eksjö trästad och 70 km till Astrid Lindgrens värld.
Hotell och pensionat

Centralhotellet i Vetlanda

Avstånd: 24,6 km
Centralhotellet är ett personligt trestjärnigt affärshotell mitt i Vetlanda som passar lika bra för familjen. Här kan du känna dig som hemma! Alla rum är nyligen totalrenoverade med ljusa färger och fräscha badrum. Kvalitetssängar bäddar för en god natts sömn. Viasat sport och Viasat fotboll finns på alla rum för de sportintresserade!