Löprundan Gula slingan, 4 km

Visa karta

Den gulmarkerade slingan i botten av Högstorpskogen är en av Växjös många inofficiella stigturer. Någon handlingskraftig löpentusiast har markerat den 4 km långa turen med gula pinnar och gula markeringar på stenar och träd. Rundan är mycket kuperad på sina ställen och teknisk att löpa på andra. Framförallt är den en citynära naturupplevelse du inte bör missa.

Idrottsstaden Växjö står värd för gott om motionslopp i löpning och evenemang med löpning såsom swimrun, triathlon och multisport. Utbudet av löpslingor och centrumnära skogar är fantastiskt.

Många av motionsstråken är upplysta kvällstid. För en extra äventyrlig touch på löpturen rekommenderas pannlampa. Då är du redo att bege dig bort från ljuset och staden och hitta din egen väg i naturen.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Elite Stadshotell Växjö

Avstånd: 7,2 km
Elite Stadshotellets historia sträcker sig från 1850-talet och ingår i hotellkedjan Elite Hotels of Sweden som har ett trettiotal hotell i landet. Elite Stadshotellet, som i folkmun kallat Statt, ligger centralt vid Stortorget i Växjös absoluta citykärna endast 100 meter från centralstationen. Hotellet är en bra utgångspunkt för dagsutflykter i regionen.
Hotell och pensionat

Toftastrand Hotell & Konditori

Avstånd: 6,7 km
Toftastrands Hotel har ett lugnt läge vid Toftasjöns strand i utkanten av Växjö. Här vaknar du till doften av nybakat bröd. Njut av din frukost eller kopp kaffe i vår fina trädgård med veranda mot sjön. Hotellet ligger 5 km norr om Växjö centrum.
Hotell och pensionat

Teleborgs slott

Avstånd: 5,7 km
Här möter du ett levande slott och ett slottsliv som sjuder av inspiration, kreativitet och sinne för det funktionella. Hotellverksamheten värnar om slottets historia och det har renoverats varsamt