Löprundan Växjöloppetbanan, 10 km

Visa karta

En alternativ tur till Växjöåttan, runt Växjös centrala sjöar Växjösjön och Trummen, är att smygträna på Växjöloppets bansträckning över 10 km. Förutom den härliga turen kring Växjösjön leder banan in dig i vackra Bokhultet på såväl grusväg som asfalt. Den dagen du står på startlinjen för Växjöloppet 1 maj kommer du att vara väl förberedd.

Idrottsstaden Växjö står värd för gott om motionslopp i löpning och evenemang med löpning såsom swimrun, triathlon och multisport. Utbudet av löpslingor och centrumnära skogar är fantastiskt.

Många av motionsstråken är upplysta kvällstid. För en extra äventyrlig touch på löpturen rekommenderas pannlampa. Då är du redo att bege dig bort från ljuset och staden och hitta din egen väg i naturen.

Show more

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Elite Stadshotell Växjö

Avstånd: 1,8 km
Elite Stadshotellets historia sträcker sig från 1850-talet och ingår i hotellkedjan Elite Hotels of Sweden som har ett trettiotal hotell i landet. Elite Stadshotellet, som i folkmun kallat Statt, ligger centralt vid Stortorget i Växjös absoluta citykärna endast 100 meter från centralstationen. Hotellet är en bra utgångspunkt för dagsutflykter i regionen.
Hotell och pensionat

Teleborgs slott

Avstånd: 1,6 km
Här möter du ett levande slott och ett slottsliv som sjuder av inspiration, kreativitet och sinne för det funktionella. Hotellverksamheten värnar om slottets historia och det har renoverats varsamt
Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Cardinal, Växjö

Avstånd: 1,9 km
Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage.