Löprundan Bergundasjön runt, 11 km

Visa karta

Rundan runt södra Bergundasjön bjuder på en härlig sjötur. Från centrum går turen på asfalt ut genom Bokhultet och sedan löper slingan runt sjön på grusväg. Genom stadsdelen Teleborg på väg in mot stan igen finns det flera möjligheter. Den som vill hålla sig nära sjön får mjuk grusstig under fötterna och den som hellre söker sig till asfalt kan istället ta cykelvägarna på Teleborg tillbaks mot stan. Turen är ungefär 11 km runt sjön och kan förlängas på många enkla sätt.

Idrottsstaden Växjö står värd för gott om motionslopp i löpning och evenemang med löpning såsom swimrun, triathlon och multisport. Utbudet av löpslingor och centrumnära skogar är fantastiskt.

Många av motionsstråken är upplysta kvällstid. För en extra äventyrlig touch på löpturen rekommenderas pannlampa. Då är du redo att bege dig bort från ljuset och staden och hitta din egen väg i naturen.

Show more

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

PM & Vänner Hotel

Avstånd: 2,3 km
Nordens första gastro hotell! Prisbelönta restaurangen PM & Vänner öppnade i maj 2014 ett helt nybyggt hotell mitt i centrala Växjö med 74 unika rum och sviter. PM Hotell är ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil och image som PM & vänner har gällande mat, service och vinkällare.
Hotell och pensionat

Elite Stadshotell Växjö

Avstånd: 2,3 km
Elite Stadshotellets historia sträcker sig från 1850-talet och ingår i hotellkedjan Elite Hotels of Sweden som har ett trettiotal hotell i landet. Elite Stadshotellet, som i folkmun kallat Statt, ligger centralt vid Stortorget i Växjös absoluta citykärna endast 100 meter från centralstationen. Hotellet är en bra utgångspunkt för dagsutflykter i regionen.
Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Cardinal, Växjö

Avstånd: 2,3 km
Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage.