Badplatsturen mellan Arabybadet och Toftasjön, 12 km

Visa karta

En runda som passar även för de mindre cyklisterna. Att cykla med barn är ett underbart sätt att umgås och se sig omkring. Barn har den härliga förmågan att upptäcka det vi själva inte gör från sadeln och stoppen blir sällan där det var planerat. Med genomtänkta ruttval blir era utflykter en härlig upplevelse för stora som små.

En runda som passar perfekt på sommaren är badplatsturen kring Helgasjöns södra stränder. En riktigt varm dag kan det passa med ett dopp på varje ställe. Från Arabybadet i väster tar ni er på Växjö Runt-slingan förbi fikamöjligheterna vid Kronobergs slottsruin och Ryttmästaregården vidare till Evedal. Vid Evedal finns både sandstrand, hopptorn och lekplats. Längs smalspåret kommer ni sedan vidare till Sandsbro och har valet mellan en badplats i varje sjö, en i Helgasjön och en i Toftasjön. Fyll på med energi på Toftastrands konditori så är energidepåerna påfyllda inför hemfärden.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Scandic Hotel, Växjö

Avstånd: 1,7 km
Hotell Scandic Växjö ligger bara 3 km från Växjös centrum. Simma i poolen eller koppla av i bastun i relaxavdelningen. Ät i restaurang Glasriket, gör affärer i våra 3 mötesrum för 2-70 personer eller handla presenter på andra sidan gatan i shoppingcentret Samarkand. Smålands flygplats ligger bara 7 minuters bilresa bort. På hotell Scandic Växjö är rummen inredda i neutral nordisk stil.
Hotell och pensionat

Öjaby Herrgård

Avstånd: 2,1 km
Mitt i Småland, bland möbel- och glasriket ligger Öjaby Herrgård Sweden Hotels. Vackert belägen med närhet till natur, strövområden och bad. Inte långt från Växjö centrum och med flygplatsen Smaland Airport runt hörnet. Deluxe och Superiorrum finns i Godsherren som är hotellets huvudbyggnad.
Hotell och pensionat

Elite Park Hotel

Avstånd: 3,3 km
Elite Park Hotel är ett fyrstjärnigt hotell med 76 vackra rum beläget i centrala Växjö. Ett modernt hotell med vacker nordisk design, ljust och funktionellt. Ni har nära till Växjös affärsgator och nöjesliv. Hotellets läge erbjuder närheten till olika utflyktsmål i regionen, såsom bad, golf, glasbruk och shopping.