Cykeltur runt södra Bergundasjön, 11 km

Visa karta

Runda som passar perfekt även för små cyklister. Att cykla med barn är ett underbart sätt att umgås och se sig omkring. Barn har den härliga förmågan att upptäcka det vi själva inte gör från sadeln och stoppen blir sällan där det var planerat. Med genomtänkta ruttval blir era utflykter en härlig upplevelse för stora som små.

Grusväg och cykelväg utgör turen runt södra Bergundasjön. Här möter ni tillsammans naturen nära stan och passerar en handfull rastplatser och grillplatser där det passar perfekt att sätta sig ner med sitt medhavda fika. Vid Sundet passar det bra med en mackkastartävling eller en paus med fiskespöet. Under våren finns det flera fina utlopp som passar perfekt för barkbåtsrace. Turen är bitvis kuperad och passar bäst för barn med lite mer cykelvana. Några få partier på rundan är trafikerade, men till största del är det bilfria cykelvägar att njuta av.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

PM & Vänner Hotel

Avstånd: 2 km
Nordens första gastro hotell! Prisbelönta restaurangen PM & Vänner öppnade i maj 2014 ett helt nybyggt hotell mitt i centrala Växjö med 74 unika rum och sviter. PM Hotell är ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil och image som PM & vänner har gällande mat, service och vinkällare.
Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Cardinal, Växjö

Avstånd: 2 km
Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage.
Hotell och pensionat

Elite Stadshotell Växjö

Avstånd: 2 km
Elite Stadshotellets historia sträcker sig från 1850-talet och ingår i hotellkedjan Elite Hotels of Sweden som har ett trettiotal hotell i landet. Elite Stadshotellet, som i folkmun kallat Statt, ligger centralt vid Stortorget i Växjös absoluta citykärna endast 100 meter från centralstationen. Hotellet är en bra utgångspunkt för dagsutflykter i regionen.