Stigcykling: Trixig stigtur längs Helgasjön

Visa karta

Livet på två hjul kan te sig så otroligt olika. Utanför den släta asfalten har Växjö massor av fantastisk stigcykling som ligger redo att upptäckas av dem som gillar teknisk åkning, en doft av naturen i näsborrarna eller bara stadsnära lekplatser för vuxna cyklister.

Strax norr om Växjö tätort finns gott om lite teknisk stigcykling som går att sätta samman till en jättefin tur. Med ett par kilometers slät uppvärmning från stan är du redo att ta dig an stigarna kring Pene. Turen går vidare mot naturreservatet Hissö som bjuder på snabbare cykling på östra sidan och klurigare partier på den västra. Från Hissö skråar du upp på Evedalsåsen för två höghöjdspartier och finfin åscykling bort mot Evedal och Hovs göl. Efter ett varv runt gölen kanske du är sugen på att göra om allt igen och cykla rundan baklänges eller rulla hemåt i sakta mak. En härlig stigutmaning har du oavsett i benen redan.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Öjaby Herrgård

Avstånd: 4,5 km
Mitt i Småland, bland möbel- och glasriket ligger Öjaby Herrgård Sweden Hotels. Vackert belägen med närhet till natur, strövområden och bad. Inte långt från Växjö centrum och med flygplatsen Smaland Airport runt hörnet. Deluxe och Superiorrum finns i Godsherren som är hotellets huvudbyggnad.
Hotell och pensionat

Scandic Hotel, Växjö

Avstånd: 5,9 km
Hotell Scandic Växjö ligger bara 3 km från Växjös centrum. Simma i poolen eller koppla av i bastun i relaxavdelningen. Ät i restaurang Glasriket, gör affärer i våra 3 mötesrum för 2-70 personer eller handla presenter på andra sidan gatan i shoppingcentret Samarkand. Smålands flygplats ligger bara 7 minuters bilresa bort. På hotell Scandic Växjö är rummen inredda i neutral nordisk stil.
Hotell och pensionat

Toftastrand Hotell & Konditori

Avstånd: 4,1 km
Toftastrands Hotel har ett lugnt läge vid Toftasjöns strand i utkanten av Växjö. Här vaknar du till doften av nybakat bröd. Njut av din frukost eller kopp kaffe i vår fina trädgård med veranda mot sjön. Hotellet ligger 5 km norr om Växjö centrum.