Stigcykling: Naturreservatsturen

Visa karta

Livet på två hjul kan te sig så otroligt olika. Utanför den släta asfalten har Växjö massor av fantastisk stigcykling som ligger redo att upptäckas av dem som gillar teknisk åkning, en doft av naturen i näsborrarna eller bara stadsnära lekplatser för vuxna cyklister.

En långtur med många höjdmeter bjuder naturreservaten Fylleryd, Notteryd och Bökeskogen på. I Fylleryd finns oändliga stigvariationer att leka på. Se upp med att cykla på elljusspåret då detta inte är tillåtet, välj istället omkringliggande vägar eller Växjö Runt-slingan. Ett par kilometer asfaltskörning österut tar dig till Notteryds naturreservat där knixig cykling längs Toftasjön blandas med snabbare stigar längs Lövsjöns östra kant. I Lövsjöns södra ände ligger stigsystemet Bökeskogen med ett par kilometer snabbcyklad finstig. Den här turen garanterar trötta ben och nya, härliga stigupplevelser.

Foto: Jonas Ljungdahl

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Cardinal, Växjö

Avstånd: 5,3 km
Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage.
Hotell och pensionat

Toftastrand Hotell & Konditori

Avstånd: 2,8 km
Toftastrands Hotel har ett lugnt läge vid Toftasjöns strand i utkanten av Växjö. Här vaknar du till doften av nybakat bröd. Njut av din frukost eller kopp kaffe i vår fina trädgård med veranda mot sjön. Hotellet ligger 5 km norr om Växjö centrum.
Hotell och pensionat

Elite Stadshotell Växjö

Avstånd: 5,2 km
Elite Stadshotellets historia sträcker sig från 1850-talet och ingår i hotellkedjan Elite Hotels of Sweden som har ett trettiotal hotell i landet. Elite Stadshotellet, som i folkmun kallat Statt, ligger centralt vid Stortorget i Växjös absoluta citykärna endast 100 meter från centralstationen. Hotellet är en bra utgångspunkt för dagsutflykter i regionen.