Stigcykling: Citynära stiglekplats

Visa karta

Livet på två hjul kan te sig så otroligt olika. Utanför den släta asfalten har Växjö massor av fantastisk stigcykling som ligger redo att upptäckas av dem som gillar teknisk åkning, en doft av naturen i näsborrarna eller bara stadsnära lekplatser för vuxna cyklister.

Från centrum kan du vara ute på kanonfin stigcykling inom tio minuter. Ett par snabba tramptag upp mot Arenastaden så är du redan på plats. På andra sidan järnvägen, med I11 Handelsområde inom synhåll, finns ett par markerade slingor som passar den som inte gillar så teknisk åkning eller den som vill att det ska gå fort. I området rör sig även många hundägare så det är viktigt att visa hänsyn.

Trampa vidare längs Växjö Runt-slingan söderöver mot de snabba stigarna i Bokskogen vid Sundet. Här är det gott om vägskälsmarkeringen och svårt att hamna fel. Strax sydost om Sundet ligger en riktigt rolig slinga, delvis byggd på gammal pumptrack. Ena halvan löper över en smal ås där det gäller att hålla tungan rätt i mun. Pumptrackdelen passar både nybörjare och barn, medan den mer sjönära delen av slingan lämpar sig bättre för den erfarne. Efter en tur i detta paradis kan man gott trampa ur de sista krafterna vid Kala höjden på söder. Från botten av den gamla skidbacken löper en grusväg till höger upp mot toppen. Där uppe finns ljuvlig bokskogsåkning i kringelikrokar. Som avslutning tar du dig nedför backen i högerkant på en stig med rötter och drop och kan sedan glad i hågen rulla in mot centrum igen.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Scandic Hotel, Växjö

Avstånd: 977 meter
Hotell Scandic Växjö ligger bara 3 km från Växjös centrum. Simma i poolen eller koppla av i bastun i relaxavdelningen. Ät i restaurang Glasriket, gör affärer i våra 3 mötesrum för 2-70 personer eller handla presenter på andra sidan gatan i shoppingcentret Samarkand. Smålands flygplats ligger bara 7 minuters bilresa bort. På hotell Scandic Växjö är rummen inredda i neutral nordisk stil.
Hotell och pensionat

Elite Park Hotel

Avstånd: 2,6 km
Elite Park Hotel är ett fyrstjärnigt hotell med 76 vackra rum beläget i centrala Växjö. Ett modernt hotell med vacker nordisk design, ljust och funktionellt. Ni har nära till Växjös affärsgator och nöjesliv. Hotellets läge erbjuder närheten till olika utflyktsmål i regionen, såsom bad, golf, glasbruk och shopping.
Hotell och pensionat

PM & Vänner Hotel

Avstånd: 2,8 km
Nordens första gastro hotell! Prisbelönta restaurangen PM & Vänner öppnade i maj 2014 ett helt nybyggt hotell mitt i centrala Växjö med 74 unika rum och sviter. PM Hotell är ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil och image som PM & vänner har gällande mat, service och vinkällare.