Cykelturen Helgasjön runt, 57 km

Visa karta

En klassiker bland racercykelrundorna på Växjös landsvägar.

En riktig klassiker i Växjötrakterna är turen kring Helgasjön. Vacker natur, ett småkuperat landskap och inga möjligheter till avkortning gör turen populär bland landsvägscyklisterna. För att slippa cykla på den hårt trafikerade väg 30 går turen över byn Härlöv där Bullerbykänslan är total. Kräver turen för dagen ett fikastopp passeras Systrarna Skogströms lantcafé i Öhr under resans gång. Från centrum går färden över Öjaby, Härlöv, Öhr, Åby och Ekna innan den vänder tillbaka ner mot Stojby och Sandsbro och hem igen. Bli inte förvånad om du stöter på en eller flera cykelkompisar på färden.

Foto: Daniel Evaldssson

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

PM & Vänner Hotel

Avstånd: 580 meter
Nordens första gastro hotell! Prisbelönta restaurangen PM & Vänner öppnade i maj 2014 ett helt nybyggt hotell mitt i centrala Växjö med 74 unika rum och sviter. PM Hotell är ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil och image som PM & vänner har gällande mat, service och vinkällare.
Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Cardinal, Växjö

Avstånd: 505 meter
Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage.
Hotell och pensionat

Elite Stadshotell Växjö

Avstånd: 297 meter
Elite Stadshotellets historia sträcker sig från 1850-talet och ingår i hotellkedjan Elite Hotels of Sweden som har ett trettiotal hotell i landet. Elite Stadshotellet, som i folkmun kallat Statt, ligger centralt vid Stortorget i Växjös absoluta citykärna endast 100 meter från centralstationen. Hotellet är en bra utgångspunkt för dagsutflykter i regionen.