Bötterums Gästgiveri

Adress: Bötterum, Långemåla, 570 76 Ruda Visa karta

Adress: Bötterum, Långemåla, 570 76 Ruda

Idag är gästgiveriet ett unikt hembygdsmuseum men är ursprungligen ett förnämligt kulturreservat från 1753 med vackra väggmålningar. Tio tidsenligt möblerade rum.

Här finns en av landets bäst bevarade fångstanläggningar för varg, en s.k. varggård. Det är ett förnämligt kulturreservat från år 1753, med vackra väggmålningar. Där finns det gamla tingshuset som granne tvärs över gården, snickarboden vid södra gaveln, vagnslidret och spannmålsmagasinet vinkelrätt mot gästgivarbyggnaden.
För visning ring Birger Svanström tel. 070-531 27 63.
I Bötterums bedrivs många aktiviteter och samlingar, bl.a. bjuds det på årliga julauktioner med lotterier och servering.

Show more

Om denna aktivitet

 • Mobilnummer
  +46 702591582
 • Gatuadress
  Bötterum, Långemåla
 • Postort
  570 76 Ruda
 • Webbsida
 • Öppettider
  Information: Dea Carlsson, tel 070-259 15 82.
 • Åldersgräns
  Åldersgräns 0

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotell Rum Oscar

Avstånd: 25,7 km
Centralt, bekvämt och prisvärt! Vi erbjuder hög komfort och standard till bästa pris. Hotell Rum Oscar finns mitt i centrala Oskarshamn med kommunikationer, shopping och nöjesliv precis utanför entrén.
Hotell och pensionat

Hotell Ett

Avstånd: 25,6 km
I den gamla Simhallen i Oskarshamn finns ett unikt, centralt beläget och toppmodernt fyrstjärnigt hotell med familjär stämning och välkomnande personal. Hotellet med bar och restaurang är beläget i centrala Oskarshamn, ett stenkast från Resecentrum och Turistbyrån. Nytt på Hotell ett är att vi nu även erbjuder rum med luftkonditionering!
Vandrarhem och grupplogi

Oskarshamn/Oscar, STF Vandrarhem

Avstånd: 25,7 km
Närheten till havet präglar Oskarshamns historia och staden är nära förknippad med sjöfart och skeppsbyggeri. På Sjöfartsmuseet finns allt som är värt att veta om sjöfart och varv. Oskarshamn är även en bra utgångspunkt för upptäcktsfärder i Småland.